Projekt : “Ne zaboravimo prošlost za svjetliju budućnost”

Cilj projekta: Vračanje i zaštita dostojanstva žrtava rata i poraća te promicanje vrijednosti očuvanja tradicije borbe protiv fašizma i drugih oblika totalitarnih režima.

 

Planirane aktivnosti: Kako bi se ublažile negativne posljedice nesustavnog i nejednakog pristupa žrtvama rata i poslijeratnog razdoblja te kroz planirane aktivnosti naglasila važnost promicanja borbe protiv fašizma i drugih oblika totalitarnih režima Braniteljski centar za društveni razvoj planira provesti niz aktivnosti kojima se zadovoljavaju potrebe članova, podupiratelja, javnosti ali i državnih institucija u kvalitetnom planiranju, usklađivanju termina, informiranju i pozivanju zainteresiranih dionika.

Udruga planira sudjelovati na 20 obilježavanja mjesta stradanja ili spomen obilježja žrtava rata i poslijeratnog razdoblja u potpunosti se pridržavajući svih epidemioloških mjera koje tada budu na snazi.

U cilju povećanja senzibiliziranosti javnosti ali i institucija Braniteljski centar za društveni razvoj ovu godinu će posebni naglasak dati na provedbu obilježavanja stradanja Hrvata župe Boričevac, kao i obilježavanje dana Male Gospe, zaštitnice Župe Boričevca.

Planirani ishod: Braniteljski centar za društveni razvoj kroz svoj rad sa žrtvama Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja u pružanju svekolike pomoći žrtvama i stradalnicima fašizma i drugih oblika totalitarizma te kroz aktivno uključivanje u organiziranje ili sudjelovanje u obilježavanju mjesta stradanja i/ili spomen obilježja žrtvama totalitarnih režima može doprinijeti povećanju zaštite interesa i skrbi za sudionike i stradalnike navedenih režima ili rata.

Direktnim masovnim sudjelovanjem članova, podupiratelja, sudionika i stradalnika korisnika naših aktivnosti u obilježavanjima i kroz pružanje kvalitetnih informacija prije i za vrijeme događanja pozitivno ćemo utjecati na njihovu percepciju, važnost zaštite dostojanstva i interesa i važnost u ustrajnosti nastavka borbe protiv fašizma i drugih oblika totalitarizama.

Projekt financira: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Image by Amber Clay from Pixabay