Zajedno smo jači- unaprijeđeni projekt BCDR-a

Projekt koji smo osmislili pod nazivom “Zajedno smo jači”, kreće u novu fazu. Izradili smo novu internet stranicu na kojoj će biti moguće pratiti aktivnosti iz projekta u trajanju od petnaest mjeseci tijekom 2022./23. godine.  Specifični ciljevi projekta su osiguravanje pristupačnije psihosocijalne podrške u lokalnoj zajednici, omogućavanje obrazovanja, zapošljavanja i socijalnog uključivanja hrvatskih branitelja, stradalnika i članova njihovih obitelji, jačanje kapaciteta udruga za djelovanje u lokalnoj zajednici kroz zapošljavanje i obrazovanje djelatnika i volontera

SLUŽBENA STRANICA: ZAJEDNO SMO JAČI

Jačanjem kapaciteta  želi se postići bolje pružanje usluga krajnjim korisnicima kroz programe pružanja psihosocijalne podrške, obrazovanja, zapošljavanja i socijalnog uključivanja. Stjecanjem novih znanja u području savladavanja posljedica traume i razvoja  socijalnog poduzetništva, će se omogućiti poboljšanje kvalitete života braniteljske/stradalničke populacije, ranjivih skupina, osoba starije dobi, u nepovoljnom položaju, te osoba s invaliditetom, kroz stvaranje uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta.

Dana 16.02.2022. godine je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u svojstvu Posredničkog tijela razine 1, u svom prostoru organizirao potpisivanje ugovora u sklopu Otvorenog poziva na dodjelu bespovratnih sredstava UP. 04.2.1.11 Jačanje kapaciteta ODC-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice (Prva skupina za financiranje), Operativni program za Učinkovite ljudske potencijale 2014.-2020., sukladno Osmoj Odluci o financiranju projekata u okviru navedenog Poziva.

Braniteljski centar za društveni razvoj je bila jedna od udruga kojima su, nakon provedene faze procijene kvalitete projektnih prijedloga, dodijeljena bespovratna sredstva. Svečanoj dodjeli ugovora je prisustvovao predsjednik udruge Đuro Knezičić.

Ugovor je dodijeljen za provedbu projekta Zajedno smo jači, ukupne vrijednosti 354.195,80 kn te ga u potpunosti sufinanciraju Europska unija kroz Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske .

Korisnik bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda je Braniteljski centar za društveni razvoj. Partner na projektu je Udruga Vukovarske majke.