BCDR na 27. obljetnici završetka vro “Oluja”

U Dvoru je 9. kolovoza 2022. godine obilježena 27. obljetnica završetka Vrojno-redarstvene operacije Oluja. Organizator je i ove godine bila Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Sisačko-moslavačke županije, Općina Dvor i Hrvatski demokratski forum iz Struge Banske.

Obilježavanje je počelo Svetom Misom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u VRO “OLUJA-95” i Domovinskom ratu, Svetu misu u župnoj crkvi Svetog Petra i Pavla u Dvoru zajedno su služili policijski kapelan don Ivo Borić i velečasni Stjepan Filipec.

Obilježavanje se nastavilo odavanje počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatske braniteljima branitelje u VRO “OLUJA-95” i Domovinskom ratu kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Dvoru.

Zamjenik župana Mihael Jurić je, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, u nazočio obilježbi 27. obljetnice završetka Vojno-redarstvene operacije Oluja. Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića bio je državni tajnik Špiro Janović, a u ime Sisačko-moslavačke županije nazočio je predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić.