Komemoracije

BCDR na rujanskom Danu sjećanja

Dani sjećanja na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve grada Petrinje u Domovinskom ratu te razaranja našeg grada u rujnu 1991. … Više BCDR na rujanskom Danu sjećanja »

BCDR na 31. obljetnici VRO Medački džep

U Gospiću je 9. rujna 2024. godine svečano obilježena 31. obljetnica vojno-redarstvene operacije Medački džep u nazočnosti visokih vojnih i civilnih dužnosnika. Svečanost obilježavanja … Više BCDR na 31. obljetnici VRO Medački džep »

BCDR na Međunarodnom danu nestalih osoba i Danu sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu

Hrvatska traga za još 1792 osobe nestale u Domovinskom ratu i neće odustati od potrage unatoč sve većem vremenskom odmaku – istaknuto je na … Više BCDR na Međunarodnom danu nestalih osoba i Danu sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu »

BCDR na 33. obljetnici početka rata u Daruvaru

U Daruvaru je 19. kolovoza 2024. godine obilježena 33. godišnjica sjećanja na 19. kolovoz 1991. godine, čime se prisjećamo početka Domovinskog rata u Daruvaru, … Više BCDR na 33. obljetnici početka rata u Daruvaru »

BCDR na 33. obljentici proboja iz opkoljene Hrvatske Kostajnice

Kod Spomen-ploče proboja, na mjestu s kojeg je ova hrabra skupina krenula prema slobodi, počast su u četvrtak 12. rujna 2024. godine odala brojna … Više BCDR na 33. obljentici proboja iz opkoljene Hrvatske Kostajnice »

BCDR na 33. obljetnici početka rata u Daruvaru

Dana, 19. kolovoza obilježena 33. godišnjica sjećanja na 19. kolovoz 1991. godine, čime se prisjećamo početka Domovinskog rata u Daruvaru, Dana MUP-a RH, te … Više BCDR na 33. obljetnici početka rata u Daruvaru »

BCDR na godišnjici Gordana Lederera

Na brdu Čukur iznad Hrvatske Kostajnice kod Spomen-obilježja “Slomljeni pejzaž” u subotu 10. kolovoza 20204 godine obilježena 33. godišnjica pogibije snimatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) … Više BCDR na godišnjici Gordana Lederera »

BCDR uoči Dana pobjede na polaganju vijenaca na Mirogoju 2024. godine

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević položio je vijence i zapalio svijeće na Mirogoju. … Više BCDR uoči Dana pobjede na polaganju vijenaca na Mirogoju 2024. godine »

BCDR na Misi za žrtve Boričevca na 83. obljetnicu stradavanja

U Boričevcu, mjestu simbolu stradanja Hrvata u 2. svjetskom ratu, u subotu 27. srpnja služena je u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije misa … Više BCDR na Misi za žrtve Boričevca na 83. obljetnicu stradavanja »

BCDR na Homiliji biskupa Košića na misi zadušnici kod jame Jazovka

Ministarstvo hrvatskih branitelja je u srpnju 2020. godine provelo ekshumaciju žrtava iz jame Jazovka te je utvrđeno da je ondje bilo najmanje 814 kostura. … Više BCDR na Homiliji biskupa Košića na misi zadušnici kod jame Jazovka »

BCDR na Spomen misi za poratne žrtve u Crngrobu 2024. godine

U nedjelju 26. svibnja u 11 sati u crkvi Marijinog uznesenja održana je spomen misa za poratne žrtve Crngroba. Sv. misu je predvodio starološki … Više BCDR na Spomen misi za poratne žrtve u Crngrobu 2024. godine »

BCDR u Maclju na obilježavanju 79. obljetnice Bleiburške tragedije

I ove godine u Maclju su se okupili Hrvati iz svih dijelova Domovine i susjednih zemalja te došli u subotu 18. svibnja 2024. godine … Više BCDR u Maclju na obilježavanju 79. obljetnice Bleiburške tragedije »